Σπίτι > Ειδήσεις > Περιεχόμενο
Αθλητικό Radial Μοτοσικλέτα ελαστικών πρέπει να δώσουν προσοχή σε ό, τι σημαντικές λεπτομέρειες
Oct 20, 2017

Αθλητικό Radial Μοτοσικλέτα ελαστικών πρέπει να δώσουν προσοχή σε ποιες σημαντικές λεπτομέρειες
Το ελαστικό Radial Motorcycle είναι γενικά συμπαγή ελαστικά, επειδή τα συμπαγή ελαστικά δεν θα είναι ο κίνδυνος διάτρησης του προϊόντος και το φορτίο είναι επίσης μεγάλο, προκειμένου να επιτρέψει σε όλους να κυκλοφορήσουν το ελαστικό Sport Radial Motocycle, αποθήκευση ελαστικών μοτοσυκλετών Σημείωση:
1, το ελαστικό Sport Radial Motorcycle θα πρέπει να αποθηκεύεται στην αποθήκη, η βιβλιοθήκη να διατηρείται στεγνή, αεριζόμενο, για να αποφεύγεται η έκθεση.
2, ο εσωτερικός σωλήνας για ξεχωριστή αποθήκευση, θα πρέπει να γεμίσει με τη σωστή ποσότητα αέρα. Όταν κρέμονται σε ένα ημικυκλικό ξύλινο πλαίσιο, γυρίστε το υπομόχλιο σε τακτική βάση και μην το διπλώνετε επίπεδο ή το στοιβάζετε.
3, ελαστικά ή σετ ελαστικών Sports Radial Motorcycle θα πρέπει να τοποθετηθούν, απαγορεύονται αυστηρά και στοιβάζονται μέσα από την καρδιά που κρέμεται. Μεγάλη κλίμακα Sports Radial Μοτοσικλέτα ελαστικών μόνο οιονεί μια μόνο σειρά, μεσαία και μικρά Sports Radial Μοτοσικλέτα ελαστικών για να επιτρέψει διπλό decked. Γυρίστε κάθε δύο μήνες.
4, το ελαστικό Sports Radial Motorcycle θα πρέπει να βρίσκεται μακριά από τη θερμότητα, τον εξοπλισμό παραγωγής ενέργειας και την παραγωγή μονάδων όζοντος. Μην αναμιγνύετε με λάδι, εύκολα αντικείμενα και χημική διάβρωση.
5, φόρτωση ελαστικών Sport Radial μοτοσικλέτας, όχι με πετρέλαιο, εύφλεκτα υλικά, χημική διάβρωση και άλλα αναμειγνύονται, και καλύπτονται με μουσαμάδες, για να αποφευχθεί η έκθεση στον ήλιο ή τη βροχή. Πρέπει να δημιουργηθεί μεταφορά μεγάλων αποστάσεων.
6, το ελαστικό Sports Radial Motorcycle θα πρέπει να αποθηκεύεται σε κάρτες αποθέματος, αθλητικά αθλητικά ακτινωτά ελαστικά τύπου, προδιαγραφές, επίπεδο, ετικέτα, παραγωγή και χρόνος αποθήκευσης, ανάλογα με την παραγωγή και το χρόνο αποθήκευσης σε παρτίδες, πρώτα στην πρώτη έξω, Για να χρησιμοποιήσετε.
Εάν το ελαστικό Sport Radial Motorcycle πρέπει να αποθηκευτεί χωριστά, να γεμίσετε τη σωστή ποσότητα αέρα. Όταν κρέμονται σε ένα ημικυκλικό ξύλινο πλαίσιο, μην διπλώνετε επίπεδη ή στοίβα, αλλά κινούστε το υπομόχλιο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Και ο εσωτερικός σωλήνας της ίδιας αποθήκευσης, ελαστικά ή σετ ελαστικών Sports Radial Μοτοσικλέτας δεν μπορεί να είναι επίπεδη, όχι στοίβαξη καρδιά κρέμονται, να σταθεί? και για το μεγάλο ελαστικό σπορ μοτοσικλέτας Sports Radial, η μόνη οιονεί ενιαία κατακόρυφη έκδοση, το μικρό και μεσαίο ελαστικό Sports Radial Motorcycle συμφώνησε να διπλασιάσει, κάθε δύο μήνες για να μετακινηθεί μία φορά.
Αθλητικό Radial Μοτοσικλέτα λόγω μεγάλου χρόνου στη λειτουργία του εδάφους, έτσι ώστε το ελαστικό Sport Radial Μοτοσικλέτα που ανήκει στα εξαρτήματα μοτοσικλέτας στη φθορά των μεγαλύτερων αξεσουάρ, όταν η φθορά σε κάποιο βαθμό, δεν θα χρησιμοποιηθεί. Φυσικά, είπαμε ότι ο βαθμός φθοράς δεν σάπια στη σκωρία μπορεί να αλλάξει. Η Εταιρεία Μοτοσικλέτας σας υπενθυμίζει ότι όταν το ελαστικό Sport Radial Motorcycle εμφανίζει το ακόλουθο φαινόμενο θα πρέπει να αντικατασταθεί:
Συνήθως η κανονική χρήση της σπορ ακτινικής ζωής των ελαστικών μοτοσικλετών είναι 4,5 έτη. Επειδή το πέλμα του καουτσούκ θα οφείλεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα και στη γήρανση, μετά από 5 χρόνια ακόμα και αν η φθορά του πέλματος είναι επίσης πολύ μικρή για να αντικαταστήσει το καλύτερο. Και πολλές μικρές ρωγμές είναι η αιτία των κινήτρων παρακέντησης. Επειδή σύμφωνα με την αθλητική ακτινική μοτοσικλέτα ελαστικό τύπο ελαστικών, περιβάλλον αυτοκινήτου και τις συνήθειες οδήγησης των διαφορετικών αθλητικών ακτινική ζωή ελαστικών μοτοσικλετών θα είναι διαφορετική. Έτσι αυτό απαιτεί από τον οδηγό στο συνηθισμένο αυτοκίνητο για να μείνει κάποια καρδιά, σπορ ακτινική μοτοσικλέτα γήρανσης του ελαστικού είναι επίσης ένα σημάδι της επιφάνειας του πέλματος των τμημάτων είναι ως επί το πλείστον από το ράμφος ή τον ώμο και άλλα τμήματα άκρη του προσωρινού ήλιου και της βροχής θα εμφανιστεί Έτσι ότι η επιφάνεια του καουτσούκ εμφανίζεται σε ένα μικρό κύκλο ρωγμών, οι ρωγμές αυτές σηματοδότησαν αυτή τη στιγμή οι αθλητικές ακτινικές ικανότητες και ποιότητα πορείας των ελαστικών των μοτοσικλετών άρχισαν να πέφτουν, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος διάτρησης της καλύτερης πρώιμης αντικατάστασης.
Εκτός από τη γήρανση. Για να υποδείξετε τη φθορά σε πραγματικό χρόνο των ελαστικών ακτινικών μοτοσικλετών του αθλήματος. Και για την απουσία ενδείξεων φθοράς του ελαστικού Sports Radial Motorcycle μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και οι δαγκάνες (ή ειδικός αθλητικός ακτινικός μοχλός πέλματος) για τη μέτρηση, τα ελαστικά Sports Radial Motocycle φορούν φυσικά έτσι τα ελαστικά της μοτοσικλέτας στο εργοστάσιο θα σημειωθούν μπροστά από το όριο φθοράς των ελαστικών. Γενικό βάθος τάφρου μικρότερο από 1,6 χιλιοστά Sport Radial Μοτοσικλέτα ελαστικών δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να χρησιμοποιεί, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή σπορ ακτινοβολία μοτοσικλέτας αποστράγγιση των ελαστικών και αντοχή στην αντίσταση θα μειωθεί σημαντικά. Επιπλέον, εάν ένα σπορ ακτινικό ελαστικό μοτοσικλέτας έχει επισκευαστεί τρεις ή τέσσερις φορές, τότε η εταιρεία μοτοσικλετών πρότεινε να βελτιώσετε αυτό το ελαστικό Sports Radial Motorcycle σε μη τροχούς κίνησης ή στους πίσω τροχούς για να μειώσετε τον κίνδυνο διάτρησης.